Acis

Weergegeven:
Sorteren op:

Acis filtratiekit 10,8 m³/h

Deze filtratiekit Acis kan gebruikt worden bij zwembaden tot 43,20 m³ Filter diameter: 52,7 cm Debie..

€496,00 Excl. BTW: €409,92

Acis filtratiekit 15,3 m³/h

Deze filtratiekit Acis kan gebruikt worden bij zwembaden tot 61,2 m³ Filter diameter: 62,7 cm Debiet..

€588,00 Excl. BTW: €485,95

Acis filtratiekit 4,32 m³/h

Deze filtratiekit Acis kan gebruikt worden bij zwembaden tot 17,28 m³ Filter diameter: 35 cm Debiet:..

€362,00 Excl. BTW: €299,17

Acis filtratiekit 6,12 m³/h

Deze filtratiekit Acis kan gebruikt worden bij zwembaden tot 24,48 m³ Filter diameter: 40 cm Debiet:..

€413,00 Excl. BTW: €341,32

Acis

Acis zandfilterpomp
Een filter én zandfilterpomp in één, dan spreek je over een Acis filtratiekit. Een Acis filtratiekit kan je zowel bij een ingebouwd als bij een opbouwzwembad (Intex) gebruiken.
U kiest de kit die het best past bij uw zwembad.  à Het zwembadvolume delen door vier, zo bekomt u het nodige debiet om u zwembadwater voldoende circulatie te bieden. (bv. 16 kubiek water delen door vier is 4, u hebt een acis filtratiekit nodig van 4,32m³/h.)


Onderhouden van een zandfilter
Bij een zandfilter moet je zeker om de drie weken een backwash uitvoeren (minimum om de drie weken, dit mag ook zeker meer)  en na 5 jaar moet je het zand uit de filter vervangen worden door nieuw zand.
Als de zandfilter een hele tijd niet heeft gecirculeerd zal het zand gaan samen klitten en ga je het zand natuurlijk ook moeten gaan vernieuwen.
Naast het backwashen en vernieuwen van zand moet je ook superflock plus in je skimmer leggen. Superflock plus is een vlokkenmiddel in de vorm van een kaars dat bij zandfilters gebruikt wordt voor effectieve preventie en verwijdering van troebelheid in het water. Door de gepanteerde formule lost superflock plus langzaam op, waardoor er een langdurige werking ontstaat. Gebruik superflock wekelijks voor een optimaal resultaat.


De verschillende standen van een zwembad zandfilter
Op een zandfilter staat steeds een 6-wegkraan. 6-wegkraan, omdat er zes verschillende standen, werkingen met de zandfilter mogelijk zijn. 
Onthoud zeer goed: Als je verwisseld van stand moet je steeds de pomp uitschakelen!
Indien je dit niet doen, zou je pomp stuk kunnen geraken.

1. Filter: Het filteren van het zwembadwater. Het water gaan via de pomp naar de zandfilter. Het propere, gefilterde zwembadwater gaat daarna weer uit de zandfilter richting het zwembad.
2. Waste (legen): Hiermee laat je al het water uit het zwembad weglopen. Dit is enkel nodig wanneer het zwembad heel erg vuil is en een grondige wasbeurt nodig heeft.
3. Backwash: ‘terugspoelen van het water’. Dit is om de zandfilter te reinigen. Het water gaat in de omgekeerde richting naar buiten (in de riool of een andere plaats).
Om te backwashen moet je eerst de pomp uit schakelen! Daarna zet je eerst de 6-wegkraan op backwash en schakel je de pomp aan. Het water loop nu in de tegenovergestelde richting. Het backwashen duurt 1 tot 3 minuten. Als je door het kijkglas van de zandfilter kijkt en het water is terug helder is het voldoende.
4. Rinse (naspoelen): De 6-wegkraan moet je op deze stand plaatsen vlak na het backwashen. Dit doe je 30 seconden. Op de Rinse stand gaat het water van boven naar beneden terwijl het water wordt afgevoerd naar de riolering. Zo komt alle zand terug op zijn plaats.
5. Circuleren: Deze stand is om bepaalde producten zo snel mogelijk te mengen met het zwembadwater. Het water wordt aangetrokken door de pomp, maar gaat niet door de zandfilter heen.
6. Closed: Nu zijn alle uitgangen dicht. Je pomp moet je nu zo snel mogelijk uitzetten, want de druk bouwt razendsnel op. De closed-stand wordt vooral gebruikt als er aan de zandfilter wordt gewerkt.

Kortom, de 6-wegkraan staat meestal op de stand ‘filter’.

De basis voor jouw schoon zwembad
De filter en zwembadpomp zijn de basis om schoon gefilterd water te verkrijgen.
Om het water helder en schoon te verkrijgen en houden is het van belang dat het zwembadwater door een (zand)filter wordt gepompt door middel van een pomp.
Als u het water niet zou filteren krijgen bacteriën, algen en schimmels een kans om zich te ontwikkelen in het zwembadwater en heeft het toevoegen van producten aan uw zwembadwater niet veel nut.


Filterpomp en zandfilter in één geheel
Om uw zwembad goed te laten filteren, hebt u een pomp en (zand)filter nodig.
De pomp zorgt er namelijk voor dat het zwembadwater door de filter gaat.
Wij, van Stesha Wellness bieden 2 zandfilterpompen aan die filter en pomp in één zijn, 2 in 1 dus!
De Acis Filtratiekit is een 2 in 1 model en de Intex zandfilter is ook een 2 in 1 model.


Hoeveel debiet moet mijn filter of pomp hebben?
Om te weten hoeveel debiet uw zwembadfilter en pomp moeten hebben geldt er steeds een algemene regel: inhoud van het zwembad in kubieke meters (m³) delen door vier.
Dus: aantal m³ : 4 = het nodige debiet. 
bv: 18 m² : 4 = 4,50 m³/h à hiervoor moet je dan een pomp en/of filter nemen die minstens zo zwaar is, zeker niet lager! Het is altijd beter om wat marge te hebben dan nipt te berekenen.
Hierbij ben je dan zeker dat het water zeker voldoende gefilterd is en hoe meer het water gefilterd wordt, hoe beter de kwaliteit van het zwembadwater.