PPG

Weergegeven:
Sorteren op:

Zandfilter PPG top-montage debiet 10,5 m³/h

Deze PPG zandfilter kan gebruikt worden voor zwembaden tot 42 m³ Filter diameter: 52 cm Debiet: 10..

Zandfilter PPG top-montage debiet 16 m³/h

Deze PPG zandfilter kan gebruikt worden voor zwembaden tot 64 m³ Filter diameter: 64 cm Debiet: 16..

Zandfilter PPG top-montage debiet 22,5 m³/h

Deze PPG zandfilter kan gebruikt worden voor zwembaden tot 90 m³ Filter diameter: 76 cm Debiet: 22..

Zandfilter PPG top-montage debiet 32 m³/h

Deze PPG zandfilter kan gebruikt worden voor zwembaden tot 128 m³ Filter diameter: 90 cm Debiet: 3..

Zandfilter PPG zijdelingse montage debiet 10,5 m³/h

Deze PPG zandfilter kan gebruikt worden voor zwembaden tot 42 m³Diameter: 52 cmDebiet: 10,5 m³/hAans..

Zandfilter PPG zijdelingse montage debiet 16 m³/h

Deze PPG zandfilter kan gebruikt worden voor zwembaden tot 64 m³Diameter: 64 cmDebiet: 16 m³/hAanslu..

Zandfilter PPG zijdelingse montage debiet 22,5 m³/h

Deze PPG zandfilter kan gebruikt worden voor zwembaden tot 90 m³Diameter: 76 cmDebiet: 22,5 m³/hAans..

Zandfilter PPG zijdelingse montage debiet 32 m³/h

Deze PPG zandfilter kan gebruikt worden voor zwembaden tot 128 m³ Diameter: 90 cmDebiet: 32 m³/h..

PPG

Zandfilter PPG
De zandfilters van PPG zijn eenvoudig aan te sluiten en gemaakt uit polyester/glasvezel. De hoge afwerkingskwaliteit zijn een pluspunt aan deze zandfilters. Ontdek snel de verschillende zandfilters van PPG die wij aanbieden.
 

De basis voor jouw schoon zwembad
De filter en zwembadpomp zijn de basis om schoon gefilterd water te verkrijgen.
Om het water helder en schoon te verkrijgen en houden is het van belang dat het zwembadwater door een (zand)filter wordt gepompt door middel van een pomp.
Als u het water niet zou filteren krijgen bacteriën, algen en schimmels een kans om zich te ontwikkelen in het zwembadwater en heeft het toevoegen van producten aan uw zwembadwater niet veel nut.


Onderhouden van een zandfilter

Bij een zandfilter moet je zeker om de drie weken een backwash uitvoeren (minimum om de drie weken, dit mag ook zeker meer)  en na 5 jaar moet je het zand uit de filter vervangen worden door nieuw zand.
Als de zandfilter een hele tijd niet heeft gecirculeerd zal het zand gaan samen klitten en ga je het zand natuurlijk ook moeten gaan vernieuwen.
Naast het backwashen en vernieuwen van zand moet je ook superflock plus in je skimmer leggen. Superflock plus is een vlokmiddel in de vorm van een kaars dat bij zandfilters gebruikt wordt voor effectieve preventie en verwijdering van troebelheid in het water. Door de gepanteerde formule lost superflock plus langzaam op, waardoor er een langdurige werking ontstaat. Gebruik superflock wekelijks voor een optimaal resultaat.


Wat doe je in de zandfilter?

Bij de levering van de zandfilter wordt ook steeds vermeld wat er aangeraden wordt om in de zandfilter te doen. Je kan zand, glas filter media of Silex in de zandfilter doen. Bij het zand en silex zijn ook nog eens verschillende groottes. Om te bepalen wat en hoeveel je in de zandfilter moet toevoegen, bekijk je best op de papieren van de zandfilter. Soms is er de keuze uit glas of zand, dan mag je uiteraard kiezen.


Werking zandfilter

Bij een zandfilter gaat het zwembadwater langsboven in de zandfilter en zakt via het zand naar beneden. Doordat het water zich langs en tussen het zand naar beneden laat zakken, blijft er vuil uit het water achter bij het zand. Zo wordt het water gefilterd.
Omdat het water zich via het zand naar beneden laat dalen, blijft er na een tijdje veel vuil achter in het zand. Om het zand dus te reinigen moet je een backwash (spoelen) uitvoeren.
Door een backwash uit te voeren (om de drie weken), wordt het vuile water in de omgekeerde vorm door de gepompt en gaat het water naar de riool of naar een andere afvoer.
Na 5 jaar moet je het filterzand vervangen door nieuw zand.
Als de zandfilter een hele tijd niet heeft gecirculeerd zal het zand gaan samen klitten en ga je het zand natuurlijk ook moeten gaan vernieuwen.
Op de zandfilter staat steeds aangegeven hoeveel en welk zand er in de zandfilter moet gebruikt worden.

 

Afbeeldingsresultaat voor werking van een zandfilter

 

De verschillende standen van een zwembad zandfilter
Op een zandfilter staat steeds een zeswegkraan. Zeswegkraan, omdat er zes verschillende standen, werkingen met de zandfilter mogelijk zijn. 
Onthoud zeer goed: Als je verwisseld van stand moet je steeds de pomp uitschakelen!
Indien je dit niet doen, zou je pomp stuk kunnen geraken.

1. Filter: Het filteren van het zwembadwater. Het water gaan via de pomp naar de zandfilter. Het propere, gefilterde zwembadwater gaat daarna weer uit de zandfilter richting het zwembad.
2. Waste (legen): Hiermee laat je al het water uit het zwembad weglopen. Dit is enkel nodig wanneer het zwembad heel erg vuil is en een grondige wasbeurt nodig heeft.
3. Backwash: ‘terugspoelen van het water’. Dit is om de zandfilter te reinigen. Het water gaat in de omgekeerde richting naar buiten (in de riool of een andere plaats).
Om te backwashen moet je eerst de pomp uit schakelen! Daarna zet je eerst de 6-wegkraan op backwash en schakel je de pomp aan. Het water loop nu in de tegenovergestelde richting. Het backwashen duurt 1 tot 3 minuten. Als je door het kijkglas van de zandfilter kijkt en het water is terug helder is het voldoende.
4. Rinse (naspoelen): De zeswegkraan moet je op deze stand plaatsen vlak na het backwashen. Dit doe je 30 seconden. Op de Rinse stand gaat het water van boven naar beneden terwijl het water wordt afgevoerd naar de riolering. Zo komt alle zand terug op zijn plaats.
5. Circuleren: Deze stand is om bepaalde producten zo snel mogelijk te mengen met het zwembadwater. Het water wordt aangetrokken door de pomp, maar gaat niet door de zandfilter heen.
6. Closed: Nu zijn alle uitgangen dicht. Je pomp moet je nu zo snel mogelijk uitzetten, want de druk bouwt razendsnel op. De closed-stand wordt vooral gebruikt als er aan de zandfilter wordt gewerkt.

Kortom, de zeswegkraan staat meestal op de stand ‘filter’.


Hoelang moet je het zwembadwater filteren?
Hoe meer je water wordt gefilterd, hoe beter je waterkwaliteit
. Dit is zeer duidelijk.
Maar hoelang moet je filter draaien?
Wel:
De buitentemperatuur bedraagt minder dan 20°C, laat de filter 12 uur draaien.
De buitentemperatuur bedraagt meer dan 20°C, laat de filter 24 uur draaien.

Tip: Stel de werkingstijd van de filter in met een klok. Zo kan je ervoor kiezen om de filter ’s nachts te laten draaien.


Filterpomp en zandfilter apart
Stel u hebt reeds een aparte filterpomp en zandfilter, maar de filterpomp gaat stuk.
Dan kunt u bij ons ook enkel een filterpomp aanschaffen en omgekeerd, als u enkel een zandfilter nodig heeft, kunt u ook enkel de zandfilter bij ons vinden.
Zowel bij de filterpompen als zandfilters zijn er verschillende merken te verkrijgen zoals Triton, Tagelus, Starline, PPG, Superflo, MCB, Ultraflow, …
Voor meer informatie kunt u de diverse pompen en filters op onze site vinden of u kunt ons steeds via mail, info@stesha.be bereiken of kom gerust vrijblijvend langs in onze winkel in Houthulst.


Hoeveel debiet moet mijn filter of pomp hebben?

Om te weten hoeveel debiet uw zwembadfilter en pomp moeten hebben geldt er steeds een algemene regel: inhoud van het zwembad in kubieke meters (m³) delen door vier.
Dus: aantal m³ : 4 = het nodige debiet. 
bv: 18 m² : 4 = 4,50 m³/h
à
hiervoor moet je dan een pomp en/of filter nemen die minstens zo zwaar is, zeker niet lager! Het is altijd beter om wat marge te hebben dan nipt te berekenen.
Hierbij ben je dan zeker dat het water zeker voldoende gefilterd is en hoe meer het water gefilterd wordt, hoe beter de kwaliteit van het zwembadwater.