Flexinox

Weergegeven:
Sorteren op:

Skimmer Flexinox met standaard spuitmond en roestvrij staal deksel

De skimmer zorgt voor het verversen van het zwembad water door middel van afzuiging naar de filter. ..

€345,00 Excl. BTW: €285,12

Skimmer Flexinox met trapezium spuitmond en roestvrij staal deksel

De skimmer zorgt voor het verversen van het zwembad water door middel van afzuiging naar de filter. ..

€433,00 Excl. BTW: €357,85

Spuitgat zwembad met roestvrij staal deksel Flexinox

Inspuitgat of spuitmond voor de water inlaat van uw zwembad. Het zwembad water word gefilterd door a..

€77,00 Excl. BTW: €63,64

Vacuum inlet of stofzuigeraansluiting Flexinox met roestvrij staal deksel

Stofzuigeraansluiting word geplaatst op de zwembadwand, aangesloten op de ingebouwde muur of wanddoo..

€82,00 Excl. BTW: €67,77

Bodemput Flexinox met roestvrij staal deksel

Bodemput of bodemuitlaat zorgt ervoor dat in het zwembad de chemicaliën en de warmte van het water b..

€128,00 Excl. BTW: €105,79

Flexinox

Inbouwstukken voor uw inbouwzwembad
Een zwembad in de tuin is mooi en ontspannend, maar een zwembadkuip met alleen water zal niet optimaal blijven. Zwembadwater moet onderhouden worden met chemicaliën zoals chloor en pH. Daarnaast zijn er ook inspuiters, skimmers, stofzuigeraansluiting, bodemput, onderwaterverlichting … die meehelpen voor het inbouwzwembad van uw dromen!

De weg van het zwembadwater
Iedereen houdt van proper zwembadwater. Om helder zwembadwater te verkrijgen moet u chemicaliën aan uw zwembadwater toevoegen en moet uw zwembadwater gefilterd worden. Het water van het zwembad gaat via de skimmers naar de filters, waarna het terug via de inspuiters het zwembad wordt ingespoten. Om het water terug in het zwembad te krijgen moet er dus gebruik gemaakt worden van inspuiters.
Voor een optimale circulatie van het zwembadwater worden de inspuiters het best aan de overkant van skimmers gemonteerd. Hierdoor zal het zwembadwater sneller doorheen de skimmers gaan.

Stofzuigeraansluiting Flexinox
Een ingebouwde stofzuigeraansluiting is heel handig als je je zwembad mooi wil onderhouden door manueel stofzuigen. De stofzuiger flexibele buis wordt op de stofzuigeraansluiting aangesloten. In combinatie met de filterinstallatie in uw tuinhuis kan je het zwembad manueel stofzuigen. Het water gaat dan via de stofzuiger flexibele buis naar de filter, waar het water gefilterd wordt en het propere zwembadwater gaat dan via de inspuiters terug in het zwembad. Zo heb je niet veel materiaal nodig om jouw prachtig ingebouwd zwembad te stofzuigen en kan je in een mum van tijd terug genieten van een net zwembad in jouw achtertuin.

Wat is een skimmer?
Een skimmer wordt in de wand van uw inbouwzwembad geplaatst en doorheen de skimmer gaat het zwembadwater. 
De inspuiters van een zwembad worden steeds tegenover de skimmer geplaatst (in de tegenover liggende wand), hierdoor verplaatst het water en bv. bladeren die zich in het water bevinden zich naar de skimmers. Hierdoor gaat er al veel vuil en ongewenste organismen zoals vliegen in het skimmermandje terechtkomen.
Het zwembadwater gaat steeds door de skimmer, richting de filtratie pomp. Doordat het zwembadwater eerst door de skimmer en dus ook het skimmermandje gaat, blijft er al veel vuil achter in het skimmermandje. Belangrijk hierbij is dat het mandje op tijd geleegd wordt, dit om een goede doorstroming van het water te optimaliseren.

Soorten skimmers
Afhankelijk van hoeveel water u in uw kuip hebt en als u een zwembad met liner of een betonzwembad hebt kiest u uw skimmer.
Skimmers met een brede mond zijn prima geschikt voor zwembaden met veel water. Hoe breder de mond van uw skimmer, hoe meer zwembadwater er door de skimmer gaat.
Uw skimmer kiest u ook afhankelijk als uw zwembad afgewerkt is met een liner of als het een bad in beton is. Bij een liner zwembad is er een extra afdekpaneel en extra dichting.

Hoeveel skimmers heb ik nodig?
Afhankelijk van de grootte van uw zwembad worden het aantal skimmers geplaatst. Hoe meer skimmers, hoe beter voor uw waterkwaliteit. Twijfelt u over de hoeveelheid skimmers? Geen probleem, wij helpen u graag verder met ons deskundig advies!
 

Stesha Wellness, uw shop voor al uw wellness benodigdheden
Terwijl je nu op dit moment thuis zit of in de trein, je kan je gewenste artikel nu bestellen en bij jouw thuis laten leveren. Onze pakketjes worden steeds met de beste zorg klaargemaakt voor verzending. Door onze jarenlange ervaring en samenwerking met vaste partners verloopt de online procedure zeer vlot en kunnen wij u ook het beste advies meegeven.  Ondanks onze ervaring, maken wij nog telkens ieder pakketje met zeer veel liefde klaar. Iedere klant verdiend het om op dezelfde, liefdevolle wijze behandeld te worden.
Komt u liever ‘echt winkelen’, geen probleem! In ons afhaalpunt kunt u ons gehele assortiment bezichtigen.